Odessa DailyНовости

Семінар про першу психологічну допомогу військовим та їх сім'ям проведено в Одесі

Odessa Daily

4 мая 2023 в 07:59

«ПЕРВИННА ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВИМ ТА ЇХ СІМʼЯМ» - семінар саме на таку актуальну тему провiв Департамент соціальної та сімейної політики Одеської облдержадміністрації та Одеська обласна рада VIIІ скликання за підтримки БО Благодійний Фонд Life Support Ukraine / Життєва Опора України.

Семінар про першу психологічну допомогу військовим та їх сім'ям проведено в Одесі

Ми вiдвiдали семiнар, та переконалися, що питання про необхiднiсть вiдновлення особистостi, яка постраждала пiд час вiйни - справа номер один не тiльки для iї родини та психологiв, а для всього суспiльства.

Тому, на безкоштовне навчання крiм психологiв, були запрошенi i соціальнi працівники, i педагоги, i працівники ОТГ, i волонтери. Одесити та жителі Одещини отримали унікальну можливість пройти базовий курс підготовки до викликів сьогодення.

Адже, розумiння того, що таке вiйськова травма, з якою душею людина повертається до дому, якi подходи та принципи iснують сьогоднi у процесi пiдтримки її психiчного здоровья, все це - умови еффективної взаємодiї ветерана та суспiльства.

Доповідачем семiнару виступив Игорь Скрипниченко - Куратор освітньої діяльності Psychology Support Internation в Україні, радник консула України в США, проректор Полтавської богословської семінарії. У ходi навчання були розглянутi наступнi актуальнi питання:

1. Потреба в створенні соціальних мереж відновлення особистості;

2. Створення соціальної мережі відновлення;

3. Комунікація на основі терапії прийняття та відповідальності;

4. Учасники соціальної мережі відновлення;

5. Портрет відновленої спільноти.

Дiйсно, відновлення країни починається з кожного громадянина, з його мотивацiї та його соцiально-психологiчної досвiдченостi. Тому такi знання треба розповсюджувати в соцiумi i далi.

Після завершення семінару кожний учасник отримав міжнародний сертифікат від The PsyCorps Institute. Це міжнародна освітня організація яка займається відновлення травмованих війною людей по всьому світу, від Тихоокеанського Університету Сієтлу. Крiм того заплановано подальше продовження навчання в зазначенному напрямку.

 Текст: Маргарита Коробiцина

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100