Odessa DailyНовости

Одеса попрощалася з відомим судово-медичним експертом

Odessa Daily

12 марта 2024 в 21:22

9.03.24 на 82-му році життя пішов з життя Леонід Данилович Чеканов, відомий судово-медичний експерт, вчений, автор безлічі наукових праць, педагог, людина, яка понад 50 років свого життя присвятила викладанню судової медицини в трьох провідних ВНЗ Одеси.

Одеса попрощалася з відомим судово-медичним експертом

Величезна кількість його випускників - лікарів, суддів, адвокатів і співробітників поліції, зі студентства пам'ятають його яскраві глибокі пізнавальні лекції з криміналістики та судово-медичної експертизи і вдячні за отримані знання.

Будучи доцентом медичного інституту, він багато років завідував «найстрашнішим музеєм Одеси» - судово-медичним. І багато зробив для його розвитку, оскільки більшу частину свого життя віддав практичній роботі в прозектурі та на виїздах.

Леонід Данилович був яскравою неординарною різнобічно розвиненою особистістю з неабияким почуттям гумору і неперевершеним талантом оповідача. Безсумнівно, він мав справжнє покликання до педагогіки. Умів так захопити студентів предметом, що матеріал вони засвоювали легко, швидко і надовго. Для багатьох він був найулюбленішим викладачем.

Прощання з Леонідом Даниловичем відбулося 11.03.24 на Другому Християнському кладовищі. Там були присутні найближчі люди, рідні, друзі, колеги, учні та безліч людей.

Всі вони знали Леоніда Даниловича і пронесли любов і повагу до нього через усе своє життя. Присутні ділилися теплими зворушливими спогадами, історіями з його життя, згадували різноманітні випадки з життя та висловлювали найглибші співчуття родині Чеканових.

Леонід Данилович був чудовим сім'янином. Уклавши шлюб зі своєю дружиною Людмилою Трохимівною в роки аспірантури, він прожив у щасливому шлюбі без малого 55 років. Ця чудова сім'я лікарів виховала двох синів, які теж стали відмінними лікарями. А сини подарували батькам 5 онуків. Син Леоніда Даниловича, Олександр написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «... усе своє життя тато любив свою сім'ю, дітей, онуків і нескінченну кількість друзів. Проживши 81 рік, йому, як мало кому іншому, було чим пишатися - досягненнями і кількістю добрих справ, які він зробив за своє життя».

 Похований Ліонід Данилович Чеканов на центральній алеї Другого Християнського кладовища Одеси.

Царство Небесне людині доброї душі та благородного серця.

Світла пам'ять.

 

Маргарита Коробіцина

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100