Odessa DailyНовости

"Король Карота Перший" - уперше на справжньому городi

Odessa Daily

19 октября 2023 в 16:11

Оновлена вистава "Король Карота Перший" (театр "Дев'ять муз") вiдбулася у школi "Вєда". Король Карота Перший (Льова Васильєв) влаштував королiвський палац - золотий намет - на улюбленому городi Анхен фон Цабельтау - прямо на палiсаднику шкiльного подвiр'я.

Король Карота Перший - уперше на справжньому городi

Добре, що Герцог Редис (Ваня Просвєтов) попередив бiдолашну Анхен (Нiколь Немировську) про загрозу опинитися пiд землею, ставши дружиною жорстокого завойовника, що мрiє  захопити всi квiтники та городи свiту. Поезiя - безсмертне Мистецтво - вiршi Йоганна Гете у виконаннi  студента  унiверситету Амандуса (Артем Самотєєв) - виконали свою справу та змусили вiдступити та зникнути  iз доброi пам'ятi людськоi  пiдступного Короля Кароту.  

Кущi та дерева, горобцi, вiтер, що кружляв по подвiр'ю, саме подвiр'я пiд час дiйства теж перевтiлювались - в садибу дивакуватого пана Дапсуля фон Цабельтау (Марк Коваль), який не може iснувати без Сильфiди (Алиса Продиус), телескопу та улюбленого бекону.
А скiльки гамору наробили на цiй садибi дотепнi  та глузливi служницi - Лiза Полiщук, Поля Поляк та Аля Варшавська)!! Смiялися тишком-нишком над паном та над панночкою, проте коли злi карлики (Мiлана Качур, Варя Швець, Кирилл Батарчуков, Амалiя Андрєєва, Даша Гречана, Альоша Батарчуков) потоптали город, про який так пiклувалася Анхен - ридали на три голоси, спiвчували душею.
Разом iз карликами бешкетували i справжнi Велетнi - неповторний Кавун (актор Олександр Швець) та акторки театру, вокалiстки Юлiя Лунга та Марiя Чорноморець. Пiснi до спектаклю - арiї та дуети -  склала багатогранна Юлiя Лунга.
Вона ж поклала на музику вiрша вiдомоi одеськоi письменницi Веронiки Коваль та iї онука, Марка Коваля,  що став епiграфом до нашоi вистави:
"Кричали овощи: "Мы страшная сила,
Пойдем в атаку, ударим с тыла!
Мы собой засадим всю планету,
Мы всех засадим на овощную диету!
Говорить за нас будет Карота,
Думать за нас будет Карота,
Решать за нас будет Карота!
Слава Кароте! Слава Кароте!"
Но Люди, Пальмы, Дрозды и Розы
Ответили: "Бросьте свои угрозы!
Мы вас закопаем обратно в грядки,
И Земля сохранится в полном порядке!
Говорить свободно будем мы сами,
Дуиать о жизни будем мы сами,
Решать проблемы будем мы сами,
И будет мир под небесами!"
Вистава була присвячена пам'ятi Веронiки Коваль, шо була другом та незмiнною пiдтримкою театру впродовж майже тридцяти рокiв.
Подвiр'я та вулиця сповнились спiвом (нiмецькi пiснi,"Баркарола" Оффенбаха), задерикуватими турецькими маршами Моцарта та Бетховена, дзвiнкими дитячими голосами завдяки звукоформлювачам - хормейстеру Свiтланi Нестеренко та хореографу Дмитру Гордiєнко.
Королева Троянд (Олена Кринiцина) запевнила присутнiх: розкриються бруньки та бутони, зазеленiють гiлки навеснi, зникне Карота Перший (на жаль, не останнiй), i мирний ранок настане!
Текст, фото: Театр "Девять муз".
Підписи до фотографій:
1. На городi. Анхен та Овочi.
2. Карлики та Велетня витоптують город.
3, 4 Бешкетнi служницi.
5. Анхен, пан Дапсуль та студент Амандус.
Пан Дапсуль: Головне, щоб дiти були щасливi. Що там не кажiть, найкраще за все - не в повiтрi та не пiд землею, а там, де ти народився.
 

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100